top of page
  • Writer's pictureJoaquim Hereu

POSADA EN PRODUCCIÓ. ÚLTIMA ETAPA EN EL PROJECTE D'UNA MÀQUINA.


Després de completar el disseny mecànic i del control, de supervisar la fabricació i definir els darrers detalls, de fer la posada en marxa en fred, arriba la fase determinant de posar la màquina en producció.Tot comença amb una idea més o menys nebulosa i amb un objectiu final que sovint tampoc està completament clar. Tot seguit venen els avantprojectes, un, dos... fins que la idea i objectiu final es veuen prou nítids i el procés viable. Llavors es comença el disseny de la part mecànica i del control. Després venen els pressupostos de la construcció, la recerca de finançament i si tot segueix factible, es comença la fabricació.


Si el projecte és de bona qualitat la fase de construcció ha de transcórrer sense incidències. Com a molt, caldrà fer alguns ajustos i acabar de definir alguns detalls.

La posada en marxa en buit és el primer examen. Si el projecte ha estat ben fet i la construcció és de bona qualitat, no han d'aparèixer altres problemes que els derivats de fer els ajustos acuradament.

La fase de posada en marxa industrial és vertaderament la pedra de toc de tot el projecte. No solament cal actuar sobre la màquina, també cal ajustar el procés industrial.

Ara estem en aquest punt, en la posada en marxa industrial.


Es tracta d'un projecte productiu implicat dintre la dinàmica de l'economia circular per a la fabricació d'envasos i altres components amb cel·lulosa reciclada.


Després d'haver superat amb èxit el projecte, la configuració del control, la fabricació i la posada en marxa en fred.


Ajustant la màquina, fent algunes modificacions, ajustant el procés productiu i explorant els seus límits.


Molt satisfets de veure com es fan real aquelles primeres idees inicials que vam tenir fa poc menys de 2 anys.14 views0 comments

Comentários


bottom of page